Поиск  Пользователи  Правила 
Закрыть
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Войти
 
Страницы: 1
Ответить
RSS
Как приготовить лазанью, рецепт лазаньи
 
Пробовали готовить лазанью? Я ни разу не готовила, хочу попробовать. Подскажите какие-нибудь особые секреты, чтобы точн овсе получилось :)
 
Рецепт лазаньи от шеф-повара в итальянском ресторане. Если знаете английский, должно быть полезно

Ingredients:1 pound sweet Italian sausage3/4 pound lean ground beef
1/2 cup minced onion
2 cloves garlic, crushed
1 (28 ounce) can crushed tomatoes
2 (6 ounce) cans tomato paste
2 (6.5 ounce) cans canned tomato sauce
1/2 cup water
2 tablespoons white sugar
1 1/2 teaspoons dried basil leaves1/2 teaspoon fennel seeds
1 teaspoon Italian seasoning
1 tablespoon salt
1/4 teaspoon ground black pepper
4 tablespoons chopped fresh parsley
12 lasagna noodles
16 ounces ricotta cheese
1 egg
1/2 teaspoon salt
3/4 pound mozzarella cheese, sliced
3/4 cup grated Parmesan cheese


Instructions: In a Dutch oven, cook sausage, ground beef, onion, and garlic over medium heat until well browned. Stir in crushed tomatoes, tomato paste, tomato sauce, and water. Season with sugar, basil, fennel seeds, Italian seasoning, 1 tablespoon salt, pepper, and 2 tablespoons parsley. Simmer, covered, for about 1 1/2 hours, stirring occasionally.
Bring a large pot of lightly salted water to a boil. Cook lasagna noodles in boiling water for 8 to 10 minutes. Drain noodles, and rinse with cold water. In a mixing bowl, combine ricotta cheese with egg, remaining parsley, and 1/2 teaspoon salt.
Preheat oven to 375 degrees F (190 degrees C).
To assemble, spread 1 1/2 cups of meat sauce in the bottom of a 9x13 inch baking dish. Arrange 6 noodles lengthwise over meat sauce. Spread with one half of the ricotta cheese mixture. Top with a third of mozzarella cheese slices. Spoon 1 1/2 cups meat sauce over mozzarella, and sprinkle with 1/4 cup Parmesan cheese. Repeat layers, and top with remaining mozzarella and Parmesan cheese. Cover with foil: to prevent sticking, either spray foil with cooking spray, or make sure the foil does not touch the cheese.
Bake in preheated oven for 25 minutes. Remove foil, and bake an additional 25 minutes. Cool for 15 minutes before serving.
 
А обязательно и пармезан, и моцареллу?
 
ой-ей, вот это рецепт - даже зная английский, как-то расхочется готовить ((((
 
Цитата
Полина Жмыхова пишет:

ой-ей, вот это рецепт - даже зная английский, как-то расхочется готовить ((((
А мне, наоборот, захотелось попробовать, раз шеф-повар советует :)
Только нету у меня итальянской приправы. Что же он там имел в виду
 
А на русском есть рецепт???? Здесь не все такие подкованные в иностранных...
Страницы: 1
Ответить
Читают тему (гостей: 1)
Форма ответов
 
Текст сообщения*
Загрузить файл или картинкуПеретащить с помощью Drag'n'drop
Перетащите файлы
Ничего не найдено
Загрузить картинки
Отправить Отменить